Postów: 1355 Miejscowość: Warszawa Data rejestracji: 14.03.07
Dodane dnia 13-03-2008 10:52
Wymyśliłem pewną modyfikację systemu dotyczącą zdarzeń dwudrogowych.
Tradycyjnie wybieramy kurs około 1,5 (złożony z 1 lub 2 zdarzeń) i dorzucamy do niego zd.dw o kursie około 1,9, grając na wyższym poziomie (za wyższą stawkę) te zdarzenie dwudrogowe, które według nas ma większa szansę, że wejdzie.
Moja propozycja jest taka aby powiązań ten sytem z grą na X/1 (1/1).
Nadal wybieramy kurs około 1,5 tak jak wcześniej ale teraz zamiast zd.dw wybieralibyśmy mecz piłkarski o kursie 1,5 (lub niżej) na faworyta i na wyższy poziom gramy na 1/1 (kurs około 2,0 i wyżej - więc kurs na pewniaka może być nieco niższy np. przy 2,2 na 1/1 do 3,0 brakuje nam...1,36) a na nizszy poziom gramy singla X/1 już bez pewniaka bo i kurs ładny.
Moje pierwsze wrazenie jest negatywne. Grajac bardzo duzo X/1 wiem ze calkiem sporo meczy konczy sie czyms/X. Tracisz zatem duza zalete tego czym grales czyli dwudrogowsci.
Postów: 1355 Miejscowość: Warszawa Data rejestracji: 14.03.07
Dodane dnia 13-03-2008 13:29
Wiem, niestety remis będzie się trafiał....ale ja myślę o meczach nawet o kursie 1,3 (tam remisów jest jednak mniej). Zresztą chodzi tutaj o łatwiejsze wytypowanie faworyta zd.dw. (wybieramy mecz z dużym faworytem), o zmniejszenie kursu na "pewniaka" i o możliwość skończenia jednej z progresji mimo nie wejścia "pewniaka" (X/1)
....a może grać trójdrogowo:
1) "pewniak" + prowadzenie po pierwszej połowie
2) pewniak" + remis
3) X/1
Kupony 1 i 2 się nie wykluczają...
Drugi a jak ci się trafiały remisy to jakie częsiej (tzn. wiem że 1-1 ale w jakim stosunku do 0-0)
Caly problem polega na tym ze to bardzo trudno jest dobrze szacowac zdarzenia X/1 i 1/1. Jesli obserwowales kursy to sa OGROMNE roznice.
Np wczoraj w meczu Celticu kurs na X/1 wynosil od 3,8 do 6,0 - widziales cos takiego kiedykolwiek?
X/1 to trudny temat - nie radze go laczyc z innym systemem.
0:0 do 1:1 do przerwy czy na koniec?
P.S. System ze statami mi sie troche posypal i musze go odbudowac - to potrwa