| Autor |
RE: Multi-progresja by VANITAS |
vanitas Użytkownik

Data rejestracji: 14.02.07
 |
| Dodane dnia 06-03-2008 22:14 |
|
|
|
Cos mi sie obilo ze 10 tysiecy euro...w kazdym badz razie nie ma to znaczenia, nie sa to kwoty ktorymi operuje sie na kontach bukowych |
|
| Autor |
juhas99 Użytkownik

Miejscowość: Zakopane/Krk
Data rejestracji: 28.07.07
 |
| Dodane dnia 06-03-2008 22:44 |
|
|
Trochę poczytałem:
Bank ---> Generalny Inspektor Informacji Finansowej ---> Urząd Skarbowy
Instytucja obowiązana przyjmująca dyspozycję lub zlecenie klienta do przepro-
wadzenia transakcji, której równowartość przekracza 15 000 euro, ma obowią-
zek zarejestrować taką transakcję, również gdy jest ona przeprowadzana w dro-
dze więcej niż jednej operacji, których okoliczności wskazują, że są one ze sobą
powiązane.
Tak, liczy się suma przelewów.
Powiem Ci że z tym też bywa różnie. Generalnie żeby rozmyć sytuację stosuje się:
-podział na kwoty czesto po parę tysięcy złotych
-różne daty wpłat
-rózne formy wpłat (np. przelewy z różnych kont, wpłaty gotówkowe itp.)
-różne tytuły wpłat
Żeby było jeszcze ciekawiej po prostu otwiera się nowe rachunki beneficjentowi... taka inżynieria finansowa 
PS W sumie to dla mnie temat na czasie, bo starsi auto nowe kupują, a kasę trzymają u mnie na koncie (korzystna lokata ).
Edytowane przez juhas99 dnia 06-03-2008 22:49 |
|
| Autor |
vengo Użytkownik

Miejscowość: W-wa
Data rejestracji: 30.05.07
 |
| Dodane dnia 07-03-2008 07:06 |
|
|
Jak ktoś ma konta w różnych bankach to właściwie nie ma problema. |
|
| Autor |
hazardzista Użytkownik

Data rejestracji: 25.11.07
 |
| Dodane dnia 27-03-2008 16:24 |
|
|
Ostatnio taka myśl mi się nasunęła. Podczas gry multiprogresją w grę wchodzą spore stawki a wiec miesięczny obrót pieniędzy jest znaczny (w większości przypadków). Czy ktoś z Was próbował dzięki programom partnerskim dorabiać dodatkowo na tym systemie? Z ciekawości poczytałem jak to jest w BAH. I oto co tam napisali:
"ZAROBEK
Prowizja Partnera (1. Poziom) składa się z części dochodu netto (obrót pomniejszony o rozdzielone zyski i opłaty za zakłady), który wygenerują nowi gracze oraz z prowizji zwerbowanych Partnerów, u których masz udział na dwóch poziomach.
Prowizja Partnera naliczana jest na 3 poziomach w cyklach comiesięcznych w następujący sposób:
1. poziom: 30 %
2. poziom: 10 %
3. poziom: 5 %
Wyjaśnienia dla poziomów Programu Partnerskiego:
1. Poziom: To osoby, które bezpośrednio zwerbowałeś.
2. Poziom: To osoby, które zarejestrowały się przez Partnera, którego ty zwerbowałeś.
3. Poziom: To osoby, które zarejestrowały się przez Partnera jednego z Partnerów, którego ty zwerbowałeś."
Tak więc zakładamy kolejne konto u danego bukmachera poprzez link polecajacy (na brata bądz inną osobę z rodziny) i wpłacamy tam pieniadze. Myslę ze to moze byc dobry sposób na dodatkowe pieniadze dzieki multiprogresji.
Czy ktos probował czegos takiego? |
|
| Autor |
gryzonko Użytkownik

Data rejestracji: 13.06.07
 |
| Dodane dnia 27-03-2008 17:25 |
|
|
Hazardzista chyba masz obsługe buków za idiotów. Wszelkiego rodzaju programy partnerskie z klucza eliminują osoby z tobą powiązane, a więc w gre nie wchodzą osoby mające te same nazwisko, adres zameldowania, adres IP, adres sprzętowy komputera...
Następna sprawa- nie dostajesz kasy za każdego zwerbowanego miśka od razu, taki 10bet ma na przykład zapis iż wypłata jest mozliwa do zrealizowania gdy masz 5 aktywnych referali w ciagu ostatniego kwartału.
No i ostatnia sprawa, o ile zaproszenie kogoś z poziomu zaproś przyjaciela to pryszcz, to założenie konta w programie partnerskim buka to większy problem - bukmacher wymaga np często takich danych przy rejestracji jak nazwa firmy, i adres strony którą weryfikuje przed przyłączeniem do programu partnerskiego.
Generalnie to nie jest taka prosta sprawa jak ci sie wydaje, zarówno jeśli chodzi o programy partnerskiego , jak i wszelkiego rodzaju promocje typu poleć przyjaciela ( no ale w tych próba zapraszania kogoś z rodziny może sie skończyć zamknięciem obu kont, ewentualną konfiskatą środków) |
|
| Autor |
vanitas Użytkownik

Data rejestracji: 14.02.07
 |
| Dodane dnia 27-03-2008 18:29 |
|
|
Posluchaj doswiadczonego kolegi ktory niejdnego w zyciu (z)buka zjadl. Potwierdzam wszystko co napisal Gryzonko a od siebie dodac moge ze kombinowanie z bukami konczy sie z reguly blokersem (i nie ma tutaj znaczenia czy buk ma A+ czy D-) gdyz buki bardzo restrykcyjnie podchodza do wszelakiej masci oszustw. Jedna, dobra ode mnie rada: na pieniadze od bukow - dobry system. Latwych pieniaedzy u nich nie zarobisz. A jeszcze stracic mozesz...
Edytowane przez vanitas dnia 27-03-2008 18:42 |
|
| Autor |
hazardzista Użytkownik

Data rejestracji: 25.11.07
 |
| Dodane dnia 28-03-2008 18:03 |
|
|
A może pochwalicie się swoimi progresjami tak jak zrobil to fefko?Myślę że to mogłoby być przydatne dla początkujacych progresowiczów a także korzystne dla nich samych, gdyż myśle że małymi radami i podpowiedziami chocby vanitasa by nie pogardzili Ja niestety nie zaprezentuję swojej gdyż dopiero niedawno zacząłem grę tak więc czekam na innych. A moze Ty vanitas napiszesz jak Ci idzie? |
|
| Autor |
| RE: Multi-progresja by VANITAS |
|
|
Pan Kontekstualny
Reklama

Miejscowość: Serwer
Data rejestracji: Always |
| Dodane dnia 04-09-2010 20:11 |
|
|