| Autor |
RE: Progresja vanitas |
Jazzman Administrator

Miejscowość: Koniec Świata
Data rejestracji: 15.02.07
 |
| Dodane dnia 18-05-2007 02:08 |
|
|
8 poziomow zaczynajac od stawkowania 50 groszy daje koszt 127,5 na druzyne.
Mnożąc to przez liczbę drużyn otrzymujemy 12 750,-
Wydaje mi się jednak niemożliwością wtopienia 100 progresji jednocześnie Większość z nich wchodzi do 5 poziomu od razu... Odpowiednie dobieranie typów minimalizuje ryzyko... Ale jaką kwotę należy mieć? To chyba tylko Vanitas wie
Kiedyś przy wprowadzaniu megastatystyk prowadziłem analizę typów. Możesz sobie o tym przeczytać w tym temacie.
Wniosek był taki, że 11 drużyn wybranych przez MS wymagało wkładu 62j... Czyli przeliczając na 100 drużyn i stawkę 50 groszy
1 drużyna - ok 6j czyli 3 złote.
100 drużyn - ok 600j czyli........ 300 złotych......
No to mamy ze skrajności w skrajność Wydaje mi się że stan konta 1000-3000 powinien wystarczyć na taką grę (oczywiście przy mądrym wyborze drużyn i odpowiednioniskim stawkowaniem)
"Don't call me a legend... Just call me Miles Davis"

Edytowane przez Jazzman dnia 18-05-2007 02:17 |
|
| Autor |
internista Użytkownik

Data rejestracji: 13.02.07
 |
| Dodane dnia 18-05-2007 08:26 |
|
|
Teoretycznie masz racje a praktycznie jestes w bledzie. Gralem vanitasem na 64 druzyny zaczynalem z 600zl i posilkowalem sie bonusami. Niestety teraz mam kiepska sytuacje a statystyki wygladaja slabo czyli ze wygralem gdzies 3500 ale w grze jest dalej 2500. I mysle ze potrzeba by kapitalu w granicach 5000 bo w tej kolejce musialbym postawic 1000 z czego weszla by mi moze 1 druzyna w nastepnie pewnie 1500 na co kasy nie mam. Zaczyman grac wiec skoncdynawie ale ostrozniej i niestety juz nie mam skad bonusow brac |
|
| Autor |
Jazzman Administrator

Miejscowość: Koniec Świata
Data rejestracji: 15.02.07
 |
| Dodane dnia 18-05-2007 08:38 |
|
|
Jak napisałem, podałem wersję pozytywną i negatywną Reszta zależy od wyboru drużyn .
"Don't call me a legend... Just call me Miles Davis"

|
|
| Autor |
tommy_de1st Użytkownik

Miejscowość: London
Data rejestracji: 14.02.07
 |
| Dodane dnia 18-05-2007 18:06 |
|
|
Mysle, ze z polowa tego kapitalu czyli z jakies 6 tys. mozna zaczac grac bo nie mam mozliwosci zebys nic nie trafil, po 4,5 poziomach zakonczysz 50 % progresji a przy dobrym wyborze druzyn jeszcze wiecej |
|
| Autor |
internista Użytkownik

|
| Dodane dnia 31-07-2007 23:04 |
|
|
Troche sie na forum nie udzielałem bo nowe systemy tu wymyslane odbiegly troche od moich horyzontow. Zauwazyłem straszny wysyp tematow u/o dokladny wynik itd ktore sa moim zdaniem strasznie przekombinowane. Np kryspin chyba co tydzien nowy system wymysla Nie wiem czy to dobra droga ale chyba jakich kolosalnych zyskow nie macie z tego (chyba ze macie to piszcie).Uwazam ze im cos prostrzego tym lepszego i dlatego systemy z analizowaniem kursow kilka meczow na kuponie czy granie ma wiekszosc dokladnych wynikow nie ma sensu. Niby na papierze jest ok ale troche to przypomina system norwegow co go obczaili po zakonczeniu zesonu ze nalezalo grac tak a nie inaczej. Moze sie myle ale tak mi sie wydaje. Bardziej staram sie znalesc jakies ogolne stale trendy czy prawidlowosci. Gram stara progresja vanitasowa na wszystkie druzyny w lidze tylko dobierama takie ligi gdzie serie bez remisu sa w miare krotkie. Koncze wlasnie ligi letnie i po ostatnim ich meczu pokusze sie o podsumowanie zeby nie zapeszac. |
|
| Autor |
Kryspin Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 14.03.07
 |
| Dodane dnia 01-08-2007 08:13 |
|
|
Internista gdyby nie ciągłe wymyslanie teamtów to po pierwsze nie byłoby:
- forum - bo by prawie nikt się nie udzielał
- systemu 1,5+zdarzenie dwudrogowe - według mnie przełom gram nie przerwanie od ponad 2miesięcy i max byłem na 9poziomie (raz) i 3 razy na 8 bez bawienia się w statystki i wiary w to że jak drużyna nie zremisowała 8 razy a w zeszlym sezonie a NSBR była taka a taka to jest większe prawdopodobieństwo, że wejdzie co ... nie ma nic do rzeczy - prosty przykłąd jakie jest prawdopodobieństwo, że rzucisz monetą 8razy z rzędu reszkę? a no 0,4 % ale jak uprzednio rzucisz 7 razy orła - 50%
- pojawił sie też temat zwiazany z dokładnym wynikiem, z którego wiele osób jest zadowolonych - chociaz ja nie do końca
- ogólnej dyskusji i nowych pomysłów, np ja wymysliłem sobie ten 1,5_zd... a po rozmowie z sic powstały nowe pomysły
a wogóle to napisz co i jak grasz (chyba że rzeczywiście na wszystkie drużyny) Pozdrawiam
Edytowane przez Jazzman dnia 01-08-2007 10:28 |
|
| Autor |
internista Użytkownik

|
| Dodane dnia 01-08-2007 18:58 |
|
|
|
no gram cala lige od 50gr na druzyne. A jakie masz wyniki tym systemem 1,5..? znaczy ile wygrales proporcjonalnie do wkladu? |
|
| Autor |
Kryspin Użytkownik

|
| Dodane dnia 01-08-2007 22:27 |
|
|
prawie 350%, a gram ponad 2 miesiące ale tylko 1 (od kilku dni 2) progresje jednoczenie... więc jak bym grał np 20progresji? nie wiem co będzie, powiem ci że czekam na jakiś wyższy poziom ale 9 to było max, z tego co wiem sic miał 10...
podejrzewam, ze jak zacznie sie kosz nBA i ligi europejskie+puchary będe wykorzystywał te mecze jako zdarzenia dwudrogowe i wtedy zaczne grać więcej progresji.....
a i jeszcze jedno, może wyda sie to śmieszne ale grałem juz na tenis stołowy i siatkówkę plażową bo będac na pierwszaych 2-3 poziomach gram praktycznie wszystko aby tylko kursy się zgadzaly (oczywiście zdarzenia dwudrogowe, bo pewniak dobieram bardziej skrupulatnie)
pozdrawiam
|
|
| Autor |
internista Użytkownik

|
| Dodane dnia 01-08-2007 23:54 |
|
|
No cóż jak po pol roku utrzymasz taki wynik to czapki z glow bo 2 miesiace moga byc na razie mylace. A jeszcze jedno pytanie ile czasu na tydzien na typowanie poswiecasz? Bierzesz druzyny po kursach jak leci czy analizujesz? |
|
| Autor |
Kryspin Użytkownik

|
| Dodane dnia 02-08-2007 08:25 |
|
|
internista co do okresu gry to się z tobą zgadzam i dlatego nie gram za duze stawki, 2-3 miesiące rzeczywiście mogą byc mylące aczkolwiel to nie czas a ilość rozegranych progresji jest istotny
dodam tylko co rozumiem przez 350%, otóż ja sobie załozyłem gre tym systemem do 10poziomu i kasa potrzebna na rozegrania tych 10poziomów to jest właśnie te moje 100%, w sytuacji kiedy 10poziomów przegram, bezwzglednie przerywam progresję, dlatego uważam że 1zarobiony % to tak napwdę dopiero 101%, czyli idąć dalej 350%zarobiłem ale gdy doję do 10poziomy i przegram to mój wynik na dzień dzisiejszy wynosił by 250%...ale ja ciągle gram i jestem na niskich poziomach od 2tygodni raz byłem na 5poziomie a takto wszystko niżej
co do wyboru meczy:
jesli chodzi o "pewniaka" - intujcja, tabela, ostatnie wyniki ale najczesciej wybieram 2-0 w tenisie na duzego faworyta i 1/1 w piłce noznej na duzego faworyta.. kurs ma być 1,5-1,65 choć czasem bywa wyzszy
jeśli chodazi o zdarzenie dwudrogowe to na niższych pozimach biorę takie zdarzenie dwudrogowe które w danym okresie czasu ma najwyzszy kurs na oba zdarzenia, w sezonie prawie 80% moich progresji opartych było na handicupach w kosza i na liczbie bramek w piłce nożnej
|
|
| Autor |
internista Użytkownik

|
| Dodane dnia 02-08-2007 09:11 |
|
|
|
Hmmm troche dziwnie liczysz kapital ale to nic. Dla mnie zysk jest procentem od tego za co zagralem np od 2 tys ktore sa na koncie i gram nimi. A co do wyboru druzyny to w sumie tak na czuja wybierasz i musisz troche czasu na analize poswiecic. Ja wybieram tylko zespoly na poczatku i robie analize potem juz gram tylko na to co mam ustalone i nie zajmuje mi przez to ta cala progresja duzo czasu. Ale niewatpliwa zalata twojego systemu jest to ze mozna go szybko grac kilka na dzien poziomow praktycznie a u mnie sie to ciagnie. Ale tez wiecej czsu pochcalnei cos za cos... |
|
| Autor |
Kryspin Użytkownik

|
| Dodane dnia 02-08-2007 10:06 |
|
|
no ale ja kapitał licze tak jak ty tylko zakładam sobie max poziomów, które gram i tyle, bo gram kilkoma systemami,więc nie obliczam zysku z kapitału na koncie tylkoz kapitału przeznaczonego na grę danym systemem
co do czasu... około 5 minut na 2kupony, na wyższych poziomach może 10minut (głębsza analiza)
|
|
| Autor |
roberto Użytkownik

Data rejestracji: 06.06.07
 |
| Dodane dnia 03-08-2007 17:09 |
|
|
czesc popieram ciebie kryspin ja maxsymalnie bylem na siódmym poziomie gram moze od półtora miesiąca i moim zdaniem system jest super od sierpnia zacząlem tez druga progresje na 1,5+zdarzenie dwudrogowe |
|
| Autor |
peter78 Użytkownik

|
| Dodane dnia 18-08-2007 08:29 |
|
|
|
Kryspin napisał/a:
prosty przykłąd jakie jest prawdopodobieństwo, że rzucisz monetą 8razy z rzędu reszkę? a no 0,4 % ale jak uprzednio rzucisz 7 razy orła - 50%
8 razy z rzedu trafic reszke to faktycznie 0,4%
ale ciag 7orlow i reszki to tez 0,4% |
|
| Autor |
|
Pan Kontekstualny
Reklama

Miejscowość: Serwer
Data rejestracji: Always |
| Dodane dnia 04-09-2010 21:05 |
|
|
|
|
 |
|
| Autor |
Kryspin Użytkownik

|
| Dodane dnia 18-08-2007 08:32 |
|
|
tak ale to wszystko jedno jak rzucisz wcześniej 7razy orła to to że trafisz teraz znów orła jest nadał 50% a nie 0,4.. bo 0,4 było 7rzutów temu...
pzryklad odnosi się i do orła i do reszki myślałę że to oczywiste
|
|